Bewust klikken doe je vooral vóór het afrekenen... erná is het vaak te laat!

Nieuws en Actualiteiten

Maart 2011

Start campagne "Ik Klik Bewust"

Onlangs is de campagne "Ik Klik Bewust" van start gegaan. Doel van de campagne is bezoekers van website's en webwinkels bewust te maken van de mogelijkheden om informatie in te winnen over website eigenaren en marktplaats handelaren.

 

Deelnemende Website

babyvalue-maxi-cosi-webwinkel.jpg

Voordelen en voorwaarden voor deelnemers

Doel van de "Ik Klik Bewust" campagne is bezoekers van website's en webwinkels te wijzen op de mogelijkheden die er zijn om informatie in te winnen over website eigenaren en marktplaats handelaren. Ondanks de vele waarschuwingen in de media komt het nog te vaak voor dat een bezoeker overgaat tot het achterlaten van persoonlijke gegevens of het doen van aankopen op de website van een malafide persoon of onderneming. De bezoeker laat zich meestal verleiden door een betrouwbaar ogende domeinnaam of website en controleert vervolgens niet of er contactgegevens zoals adres, telefoonnummer of kvk nummer getoond worden. In veel gevallen komt de bezoeker er later achter, bijvoorbeeld als een bestelling lang op zich laat wachten en men contact op wil gaan nemen, dat genoemde gegevens ontbreken of onjuist zijn.

Met de komst van het "Ik Klik Bewust" logo kan de bezoeker er  zeker van zijn dat niet alleen de contactgegevens kloppen maar dat ze ook te doen hebben met een ingeschreven onderneming, gelegitemeerde exploitant en gecontroleerde gegevens. Daarnaast is het mogelijk voor de bezoeker om via een klik op het logo te achterhalen of de beoordeling geldig is en hoe andere bezoekers de website beoordeelde.

 

Voordelen voor deelnemers

  • Onderscheidend ten opzichte van niet aangesloten website's.
  • Conversie verhoging door betrouwbare uitstraling.
  • Bezoekers kunnen een beoordeling achterlaten.
  • Bezoekers hebben de mogelijkheid om een waardering te geven.

 

Voorwaarden

Alvorens deelgenomen kan worden aan de "Ik Klik Bewust" campagne en een deelnemer het bijhorende logo en certificaat krijgt uitgereikt wordt zowel de website als exploitant beoordeeld op de vastgestelde eisen voor deelname:

  • De website wordt geëxploiteerd door een onderneming.
  • De onderneming bestaat minimaal 12 maanden.
  • De ondernemer heeft zich gelegitimeerd middels een kopie van een geldig legitimatiebewijs.
  • De contact- en adresgegevens zijn duidelijk zichtbaar.
  • Het telefoonnummer en e-mailadres zijn bereikbaar.
  • Persoonlijke gegevens worden waar nodig verzonden via een beveiligde verbinding.

 

Direct naar het aanvraagformulier